Tuesday, February 06, 2007

Har venstrefløjen svigtet de svageste ?

Beklager meget. Her kommer et atypisk Maveplasker indlæg.... Ingen Allan og meget langt.....

Mandag var Pernille Rosenkrantz-Theil og antropolog Dennis Nørmark gæster hos Søren Carlsen i P1 Debat for at diskutere om den yderste venstrefløg har svigtet de svageste. Udgangspunktet var spørgsmålet om det er Karen Jespersen, der har svigtet idealerne eller om det er venstrefløjen.

Dennis Nørmark mener at det er venstrefløjen, da de hovedsageligt har tolket integrationsproblemer som økonomiske vanskeligheder. Og ikke erkendt at nogle indvandere har en kultur som på mange måder er i direkte modstrid med nogen af de idealer om oplysning, fornuft og frihed som eksisterer i det danske samfund.

Pernille Rosenkrantz-Theil bekræfter kritikken, da hun bliver nødt til at svare på hvad hun ser at problemet er med en gruppe af indvandrere, der er kommet til Danmark i løbet af halvfjerdserne. Det er en gruppe,som meget ofte er muslimer, med dårlig adgang til jobs, dårlig social baggrund, højere vold og kriminalitet etc.

Pernille Rosenkrantz-Theil: "der hvor fejlen ligger, det er man ikke har postet milliarder i boligbyggeri, der gør at folk kan komme ud af de ghettoer. Ligenu er det kun de rigeste i Danmark, der har et valg i fht. hvor de skal bo. Det er ikke folk på blå gårdsplads."

Som det oftest ses, så bruger venstrefløjen lang tid på at tale uden om og kræve konkretisering, men kommer ikke i nærheden af at konkretisere hvad de vil gøre mht. et nuværende problem ud over at der skulle have været brugt flere midler... Og at de forøvrigt ikke har været ved magten.

Mht. Karen Jespersens skifte, så mener Dennis Mørkøv at det er naturligt, når man tænker på de idealer Karen Jespersen har haft :
"hun finder ud af at de kan varetages bedre af en borgerlig regering end af en socialdemokratisk. Hun altid har kæmpet for svage kvinders rettigheder og kæmpet mod undertrykkelse fra et facistisk mandsdomineret hierarki. Hun har opdaget at den slags har man på den klassiske venstrefløj ikke været interesseret i at gøre ret meget ved, man har ikke opdaget at der er nogle ekstreme undertrykkelses mekanismer indenfor indvandrer miljøer, mht. religiøs undertrykkelse og undertrykkelse af kvinder."

Billede af Pernille som jeg forstiller mig hun mentalt kunne se ud..... hvis altså ikke det meste gik henover hovedet på hende.
(Special service til den tyndhudede Allan.... nej billedet er ikke udtryk for at vi gerne ser at Pernille Rosenkrantz-Theil får bank, men at hun ikke klarede debatten specielt godt...)

3 Comments:

Blogger qibao233 said...

hello! A Good News,google introduce a very user-friendly browser,Free download Quickly,Please visit my blog thank you

3:06 PM  
Blogger - wolf - said...

Man forventes sædvanligvis at give "credit where due", så det ville klæde dig at nævne, hvor du stjal det manipulerede billede af Pernille Rosenkrantz-Theil.

8:51 AM  
Blogger lmnord said...

sorry wolf....

Det var en hurtig søgning på Google...

http://www.blazingangles.com/soapbox/cat_satire_og_han.html

(siden lader til at være nede lige nu...)

3:35 AM  

Post a Comment

<< Home