Tuesday, January 23, 2007

Noget om Urmagere.

Hvad er problemet med urmagere?

Jo det er at de tillader sig at eje en butik, de er nemme ofre for røverier, de er skydegale, går amok og er potentielt barnemordere. Det er i hvert fald holdningen på Pusteren.

"Mavepusteren og Mavepusterinden" (hvad blev der af Kirle...?) har d.23.jan begået et indlæg Selvtægt og Hykleri hvor Allan (er ikke sikker på om det er ham, men stilen ligner unægtelig) skoser højrefløjen for hykleri fordi man ikke tager afstand fra Urmagerens handling.

Hrmh... nu er der ikke kilder eller lign. så det er svært at gætte hvem "højrefløjen" er og hvad der ligger i "forsvar for". Det kunne være Eva Smidt, der i berlingeren siger at urmageren kan have handlet i "forståelig ophidselse" Kilde. Hun er sandsynligvis i følge Pusterens definitionsudvidelser højreradikal.

Videre kan Allan både beskrive hændelsesforløb ("han dasker til røvere","går amok og skyder omkring sig i den lille butik"), urmagerens intention ("planlægger at skyde eventuelle fremtidige røvere") samt bebrejde urmageren at han ikke når at overveje at han kan "blive barnemorder for at forsvare sin ejendom".

Og man formår at indkludere både Ungdomshus og Krigen i Irak.

Der er ikke et øje tørt.

Allan har ikke noget bud på hvad der skal til for at løse problemet. Eller jo det har han. På the-citizen har han foreslået om at våbenloven skal strammes, fordi hvis urmageren ville have gjort noget strafbart ved at have et våben ("smidt i brummen"), så ville han ikke have gjort det.

Det er da et interessant synspunkt, som man havde håbet at han ville uddybe. Og hvorfor er det ikke mere naturligt at hæve straffen for bevæbnet røveri? Eller evt. hjælpe Urmagere generelt med at betale for forsikringer og røveribeskyttelse for de er jo en minoritet.

Kunne man forestille sig at Ritt ville købe et hus til ham, så han kunne udfolde sig der?

Nå tag et glas mælk og tør øjnene...

2 Comments:

Blogger lmnord said...

Damn Allan er go'. Er kommet igennem med en kommentar igen derovre...

Det gav dog anledning til flg. kommentar afsendt her d.23. kl.18:34

"
-> Mavepusteren og mavepusterinden: "nu kan jeg ikke forestille mig at nogle fra mavepusteren har plæderet for højere strafferammer. Det har vist aldrig løst nogle problemer."

På the citizen var Allans holdning at : "man burde stramme våbenloven. Hvis guldsmeden blev smidt i brummen for at have våben liggende ville han ikke have gjort det."

Altså hvis jeg forstår ham ret... at hvis strafferammen bliver højere, så vil urmagere lade være. Mit modspørgsmål var om det ikke var mere relevant at øge strafferammen for tyveri? Hvilket aldrig blev besvaret."

9:38 AM  
Blogger lmnord said...

Kommentar lagt på mavepusteren

"1. Vedr. loven om religionens særstatus, så vil det være relevant med et link.

Jeg går ud fra at Mavepuster & Mavepusterinde (M&M) hentyder til blasfemi lovgivningen : "Den, der offentlig driver spot med eller forhåner noget her i landet lovligt bestående religionssamfunds troslærdomme eller gudsdyrkelse, straffes med bøde eller fængsel indtil 4 måneder"

Men så enkelt er det jo ikke. Specielt i et sekulært samfund.

Se eks. dette fra Københavns universitet : "Grænserne for ytringsfriheden kan derfor ikke længere siges at gå ved den blotte forhånelse, fornærmelse eller krænkelse af andres religiøse følelser. I et pluralistisk verdenssamfund må religiøse mennesker lære, at ateister ikke kan eller ikke vil respektere deres følelser. Og ateister må lære, at omkostningerne ved at fornærme andre kan være meget betydelige. Frihed under ansvar - for domstole og folkedomstole."

Blev JP forresten dømt? Eller Trille? Eller Jens Jørgen Thorsen.

2. Det er dokumenteret at Allan har foreslået at ændre våbenloven, således at urmagere og andre kan straffes med fængsel for ulovlig våbenbesiddelse. Vil M&M forholde sig til det?"

4:30 AM  

Post a Comment

<< Home