Monday, December 04, 2006

Statistik..


Yes, trenden er vendt. I fht. 3 kvartal 2005 er anmeldelser af recediskrimination faldet med 81,4 pct. i fht. 3. kvartal 2006. kilde

Det samlede antal anmeldelser i 2001, hvor den nuværende regering jo vandt valget d.21. november, nåede op på 65 anmeldelser. Det højeste antal i perioden. De følgende år faldt antallet af anmeldelser og nåede sit minimum i 2004 med kun 27 anmeldelser, hvorefter det steg i 2005 til hele 54. Nu tyder tallene for 3 kvartal altså på at niveuet er ved at falde tilbage igen.

Kan der læses noget ud af tallene ? Umiddelbart kunne de tyde på at jo mere opmærksomhed der er på diskrimination, som følge af store begivenheder (eks. 9.11.2001 og muhammedtegningerne) så vil det øge følsomheden, den reelle diskrimination og/eller tendensen til at anmelde.

Gad vide hvornår vi ser den positive trend omtalt i medierne? På den anden side, så vil anmeldelserne måske stige som følge af den højere eksponering... jvf. forrige afsnit, så det er nok bedst at forbi gå det i tavshed.

Summa sumarum : man altid skal være varsom med at drage konklusioner udelukkende på det statistiske grundlag.

12 Comments:

Blogger ¥z said...

Erwin Neutzky-Wulff udtalte for nyligt i TV, som reaktion på en kritik af at han ikke ville skrive under på en annonce, der udtrykte ønske om en kammertone i flygtningedebatten:

”Jeg vil sgu ikke ha’ kammertonen i flygtningedebatten. Gi’ da for Fanden racisterne ræb til at hænge sig … Hvorfor skal vi gøre Dansk Folkeparti pænt?”

1:56 AM  
Blogger ¥z said...

Ja, mener du da ikke også det?

3:29 AM  
Blogger Rene said...

kammertonen... jeg synes det er fint når Holger K og Mogens Lykketoft stiller sig op og holde tale for libanon, når hizbolla er tilstede.

Lad os også få diverse 'demokratiske' muslimers holdninger frem, med hensyn til sharia indførelse og udøvelse af samme love.

Er wullf iøvrigt ikke selv 'fortaler' for satanisme/okkultisme og at overtage samfund via voldlig oprør?

5:56 AM  
Blogger Rene said...

Det er en kendt taktik, personangreb, så kommer man væk fra det egentlige spørgsmål uden at skulle forsvarer eller ombevise noget.

2:16 AM  
Blogger ¥z said...

Sorry, jeg ikke har svaret før nu. Jeg har lavet andre ting.

Det gør dig selvfølgelig til racist at du igen og igen hetzer en bestemt befolkningsgruppe, der er kendetegnet ved at de ikke er "etnisk danske". Der er sgu mange andre, det vil være mindst lige så sagligt at hetze, hvis det er. Det skinner sgu rimeligt tydeligt igennem.

Nå, nu er det din tur til at forklare hvorfor du mener, du ikke er racist.

6:31 AM  
Blogger ¥z said...

This comment has been removed by a blog administrator.

12:25 AM  
Blogger ¥z said...

Du skrev: Jeg hetzer ikke. Jeg prøver at påpege at der er problemer ...
_____________________________

Jeg skriver jo at der i DK er problemer, der er mindst lige så vigtige at påpege. Når man kun påpeger problemer med én befolkningsgruppe, går det jo fra at være blot at påpege til at være hetz.

Globalt er der jo også problemer, der får dine mærkesager til at ligne et sandkorn i skoen i sammenligning. Åbn da øjnene og lad være med at lyve over for mig og for dig selv.

Jeg vil ikke fremhæve et enkelt eksempel, for det er jo tendensen, der gør det tydeligt.

12:26 AM  
Blogger ¥z said...

Et par problemer, man kunne nævne i DK:

Egoismen, der gennemsyrer samfundet: Vi vælter os i friværdi, mens krig, sult og elendighed hærger rundt om i verden. Vi vælter os i friværdi og fyrer penge af på fladskærme og alt muligt ligegyldigt andet lort, mens danskere om et par generationer vil hade os for at vi ikke gjorde tilstrækkeligt ved CO2-udledningen mens, vi rent faktisk havde midlerne og mulighederne for det. Grådigheden efter penge i kapitalistiske lande gør det meget svært for os at elske andre mennesker. Så snart, der kommer penge mellem folk, er det ganske overskyggende. Som anskueliggørende eksempel kan nævnes produktion af landminer, hvor pengene ret tydeligt kommer før mennesket. Ind til jeg fandt ud af det, var noget af min pensionsopsparing pr. automatik blevet investeret i kernevåben. Tendensen gennemsyrer samfundet. Pengene er blevet vigtigere end mennesket.
Dét er de nære problemer, og nej; dem skal vi bestemt ikke lade ligge, som du eller rent faktisk gør, mens du sublimerer problemerne, du godt kan mærker er der over på en bestemt minoritet. Det er ganske enkelt. Vi kan alle sammen mærke, der er noget helt galt, men de fleste har ikke overskud til andet end at tørre det af på dem, der ligger ned. Det bunder igen i at arbejdsbyrden tømmer mennesket for kræfter, så det kun kan træde vande i stedet for at svømme mod land.
Det er også et problem, at der er så mange i Danmark, der ikke bekymrer sig om HVORFOR bestemte grupper af bestemte grupper i samfundet har tendens til f.eks. højere kriminalitetsrate end det gennem-snitlige. Den lette løsning bliver ønsker om udvisning og højere strafferammer. Symptomerne forsvinder muligvis af det for en kort stund, men ingen sygdom er nogensinde blevet kureret af symptombehandling. Vi får aldrig fat om roden på problemet på den måde, og disse symptomer på samfundets sygdom vil skyde op igen og igen.
Et andet problem, der også er ganske alvorligere end den der minoritet, er tendensen i den lovgivende og den øverste instans af den udøvende magt. Der køres i den grad på frihjul, i populismens (ministerpensionernes) navn. Jeg synes, det er synd at det er det, der skal være motivationen for at sidde med der, for det er ret dræbende for idealismen. Det vigtigste for beslutningstagerne burde være beslutningen, og ikke det sekundære om at snyde flest muligt til at stemme på ens parti. Vi har fået os et land, der er styret af de samme principper og virkemidler vi zapper væk fra, når der er reklamer i fjerneren. Statsmagten er blevet til en pakke Kærgaarden. Virkemidlerne i reklamekampagnen om magten er for nemheds skyld og i forenklingens navn igen symptombehandlingen, og ikke de egentlige og mere grundlæggende og i den grad nærværende problemer.

Hvis du tror, det her er personangreb, har du ikke forstået en dyt af hvad jeg har skrevet. Til dit sidste spørgsmål bliver svaret naturligvis at alle problemer skal påpeges og tages ganske alvorligt. Problemer skal altså ikke blot påpeges og behandles overfladisk. I USA forsøger man at henrette sig ud af problemerne, og selvom, der har været tid nok, har det jo, igen som anskueliggørende eksempel, ikke rigtig rykket tingene i den rigtige retning. USA fører stadig stort hvad angår antallet af mord.

6:00 AM  
Blogger ¥z said...

Mennesket skal have kærligheden til mennesket tilbage. Hvis det udelukker det monetære system, vi har i dag - so be it! En anden mulig vej kunne også være en gradvis udbredelse af den humanistiske tankegang, så mennesket får indblik i bevæggrundene for de primitive mønstre. Erkendelse af problemet er altid det første skridt mod en løsning. Vi kan trods alt tænke, så det burde jo være en farbar vej. Alt det her gælder imidlertid alle i samfundet - ikke bare dig og mig, så det er ikke løst over en weekend. Derfor virker tanken om henrettelser/landsforvisninger også så meget desto mere tiltalende på mange. Jeg har ikke sagt at det bliver nemt.

Mht. min mening om at du skulle være racist vil jeg stadig henvise til det, jeg tidligere skrev om hetzen.

Eksemplet med min pensionsopsparing var et anskueliggørende eksempel, der viser hvordan pengene er blevet vigtigere end mennesket. Det var ikke en sammenligning mellem min og nogen andres pensionsopsparing.

Hvis mennesket og ikke pengene bliver det tegnende udgangspunkt i menneskets bevidsthed i samfundet, kan samfundet muligvis stadig have status af at være kapitalistisk. Det vil også kunne være religiøst i det omfang denne religiøsitet ikke er dogmatisk. Dogmatikken er den største hurdle, for den går hånd i hånd med den ignorance, der er skyld i at mennesket ikke tager ansvar. Et regelløst samfund kunne som anskueliggørende eksempel være en ekstrem ramme for et samfund hvor mennesket selv tænker og selv tager ansvar.

& Selv tak for en go' debat.

2:43 PM  
Blogger ¥z said...

Der er jo bare sket det, at vi har gjort DF (og andre) pænere med alle de der søgsmål. Nu har de nu kun hetzen tilbage, de kan genere den der minoritet med. Det er ikke strafbart at hetze, så længe man gør det inden for de fordummende loves rammer, men det er jo stadig ganske nedbrydende for dem, det er rettet i mod, og derfor mindst ligeså problematisk for samfundets udvikling som de direkte racistiske udtalelser.

Allan har jo også gang på gang vist hvordan Jyllands Posten bruger hetzen. Så jeg din statistik kan altså ikke bruges som tegn på at trenden er vendt. Man ændrer ikke tankegangen for 20+ procent af den danske befolkning (DFs vælgerkorps med flere) med søgsmål på nogle af de fremtrædende personer. På samme måde ændrer man heller ikke noget grundlæggende oppe i hovedet på DFs hær af folketingsmedlemmer med en noget blakket baggrund, der ret klart viser hvad det parti grundlæggende står for. Nu er det så en hær af hetzere, hvis politiske grundlag det stadig er at arbejde frem mod ”Et frit Danmark”. En af Søren Krarups seneste udtalelser i radioen var at han ønskede Slesvig indlemmet i Danmark, fordi der bor danskere i det område. Det er altså stadig de samme mennesker, med det samme forskruede bud på verdensorden, vi har med at gøre. Vi har bare gjort dem til mestre i at udtale sig uden at blive straffet. Hvad værre er, er at mange, heriblandt øjensynligt dig, tror, de med et trylleslag er blevet finere i kanten af den grund.

Erwin sagde alt det her med de 25 ord. Læs dem eventuelt igen.

1:34 AM  
Blogger ¥z said...

Jeg fandt lige noget på Krarups udtalelse:

http://www.fyens.dk/article/711591

2:04 AM  
Blogger ¥z said...

Fjong. Tak for dansen og ihærdigheden. At jeg så helt klart er den klogeste og overordnet havde mega-ret må så sidde i bevidstheden, som den insisterende snurrende fornemmelse efter en med højre hånd ubarmhjertigt udført kindhest. :D

1:14 PM  

Post a Comment

<< Home